За втора поредна година Вело Царево ще стартира сезона на сериозните изпитания със състезанието „Предизвикай Странджа“. То ще се проведе на 21 април 2018 г. Състезателната дистанция отново ще бъде 32 км. през пресечен горски терен със положителна денивелация от над 700м. Стартът ще бъде в центъра на град Царево, а маршрутът ще бъде – гр.Царево – м-ст Дългата поляна – м-ст Балиево – м-ст Калинов врис – кв.Василико – гр.Царево като се описва обиколка и преминава през горските територии  на с.Изгрев. Най-високата точка, която ще се достигне, е и най-живописното място по трасето – м-ст Дългата поляна с надморска височина от 400 м. С помощта на Община Царево са осигурени и награди за призьорите, информация за които ще публикуваме във фейсбук-страницата на Сдружението.  Състезанието ще бъде чудесна възможност местните млади колоездачи да премерят сили  с останалите, като се очаква в състезанието да се включат и учениците от града, които тренират към Вело Царево.

Записването ще става от 31.03 до 20.04.2018 г. и ще бъде през формата за записване на сайта на Вело Царево www.velotsarevo.com

Таксата за участие при предварително записване е 10 лв.
Заплащането става по банков път по сметката на „Вело Царево” (ЕИК-177053867)
банка ЦКБ – IBAN BG95 CECB 9790 10G6 9162 00
BIC – CECBBGSF
Основание за плащане – „Огнените пътеки 2018”.

Таксата за участие при записване на място – 15 лв.

Деца до 16 години – без стартова такса

Възрастови групи
Юноши 14-18 г.
Мъже 19-35 г.
Мъже 35-45 г.
Ветерани 45+ г.
Жени

Старт-финалът ще бъде на „Старата Автогара”(Туристически Информационен Център)

Всеки участник е длъжен: да участва с технически изправен велосипед, съобразен с характера на маршрута, и да използва предпазна каска по време на цялото състезание.

Да представи застраховка „Злополука“ или застраховка за „Спортисти”, валидна за периода на състезанието. Вело Царево не поема отговорност за застраховането на участниците. Всеки състезател трябва да попълни декларация за освобождаване от отговорност.

Състезателите, които нямат навършени 18 години, предоставят писмена декларация от свой родител, за съгласие за участвате в състезанието.

Класирането е индивидуално по възрастови групи.

Наградният фонд е осигурен от Община Царево и Велосипеди Sprint и Shockblaze, Вьорваг Фарма.

Допълнителна информация – във фейсбук-страницата на събитието и на Вело Царево.

Запиши се